Medianieuws

Veronicaschip krijgt nieuwe functie in Amsterdam

Veronicaschip krijgt nieuwe functie in Amsterdam
Het Veronicaschip is terug van weggeweest. Na een roemrucht verleden op zee gaat het voormalige radiostation verder als accommodatie voor evenementen, mediaproducties en horeca. In het weekend van 6, 7 en 8 december aanstaande staat het verbouwde schip in het teken van de feestelijke opening. Op zondag 8 december aanstaande opent de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan het schip officieel.

De toekomst van het Veronicaschip ligt in Amsterdam, aan de kade van het NDSM-terrein in Amsterdam Noord. De creatieve signatuur van deze locatie sluit goed aan op de nieuwe functie van het schip en de ambities van initiatiefnemer Nimet Akdemir.

Akdemir: "Het Veronicaschip heeft geschiedenis geschreven door letterlijk en figuurlijk een ander geluid te laten horen. En dat karakter blijft behouden: avontuurlijk, onafhankelijk en een tikkie tegendraads. Het schip biedt een podium voor muziek, cultuur, media en maatschappelijk debat. Daarnaast richten we ons op zakelijke en particuliere evenementen en uitgaan.

Op 6 en 7 december gaat het vernieuwde Veronicaschip voor het eerst open voor publiek met optredens van zowel aanstormende talenten zoals singer- songwriters Roza Lozica (achtergrondzangeres bij Alain Clark) en Adriana Nova, als de inmiddels gevestigde zangeres Kris Berry en zanger Thijs Maas.

Op zondag 8 december om 15.45 uur wordt het schip officieel geopend door burgemeester Eberhard van der Laan, gevolgd door een programma waarin de verschillende doeleinden van het schip in beeld worden gebracht. Zo gaat gastheer Jeroen Pauw in gesprek met Lex Harding & Adje Bouman, spelen Tim Knol en Sabrina Starke een aantal liedjes, deelt muziekprogrammeur Martijn Roos zijn visie op bekend en onbekend talent, praat Pia van den Berg voormalig directeur van de Engelenbak over haar samenwerking met het Veronicaschip inzake aanstormend talent, is Roel C. Verburg te gast als stand-up comedian en zijn Anouk Dorfmann en Johan Hoogeboom te zien als aanstormend cabarettalenten.« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 02-12-2013 om 11:46 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN