Entertainmentnieuws

Cartoonito brengt nieuwe afleveringen Lazytown

Cartoonito brengt nieuwe afleveringen Lazytown

Cartoonito, het programmablok op TV-zender Boomerang voor kinderen tot 6 jaar, brengt in juni gloednieuwe afleveringen van de populaire TV-serie LazyTown. Momenteel is seizoen 1 en 2 op de zender te bekijken. De show is een wereldwijd fenomeen en wordt door 500 miljoen huishoudens in meer dan 100 landen bekeken.

 

Niemand minder dan First Lady Michelle Obama was kortgeleden gast in de show, ter promotie van gezond leven en bewegen. LazyTown is een TV-serie uit IJsland en gaat over de atletische Sportacus, die kinderen op een speelse, humoristische en ongedwongen manier leert hoe belangrijk beweging en gezond eten is.

 

In de TV-serie LazyTown gaat alles net eventjes anders dan normaal. Maak kennis met Stephanie, een vrolijk meisje met knalroze haar, die in het stadje komt wonen. Daar maakt ze kennis met alle bewoners, waaronder ’s werelds meest luie superschurk, Robbie Rotten. Gelukkig is er Sportacus; de atletische en overactieve held, die rennend, springend en vliegend te hulp schiet in zijn futuristische ruimteschip! Sportacus en de kinderen van het dorp werken samen om de gemene streken van Robbie Rotten te laten mislukken.

 

De kinderen in LazyTown zijn nieuwsgierig, avontuurlijk, speels en net als Stephanie: hun eigen wereld aan het ontdekken. Alle kinderen hebben hun eigen sterke en zwakke eigenschappen, waarmee jonge kijkertjes zich zullen identificeren. Zo is Ziggy een echte zoetekauw en vindt ze het moeilijk om gezond te eten. Stingy vindt het lastig om te delen. Pixel leert hoe hij minder TV moet kijken en gamen. En Trixie komt te weten dat ze alleen vriendjes kan maken door elkaar te respecteren. Stephanie tenslotte leert hoe ze moet blijven luisteren naar wat goed voor haar is.

 

In een tijd waarin kinderen minder bewegen, minder goede eetgewoonten hebben en zwaarlijvigheid toeneemt, leert LazyTown kinderen op een vermakelijke manier dat bewegen leuk is en hoe ze gezonder kunnen leven, zonder betuttelend te zijn. Vorig jaar startte LazyTown in samenwerking met Michelle Obama het Let’s Move! project dat in de gehele Verenigde Staten loopt. Het doel is om kinderen én ouders aan te zetten om gezondere keuzes te maken in hun eetgewoonten en vrijetijdsbesteding. "Kinderen hebben iedere dag 60 minuten aan fysieke activiteit nodig om gezond en sterk op te groeien”, vertelt First Lady Michelle Obama. "Daarom is het zo belangrijk dat kinderen vroeg genoeg beginnen met actief zijn”.

 

Meer informatie over het Let’s Move! project is hier terug te vinden: http://www.lazytown.com/en_US/page/letsmove

 

Bekijk ook de videospot die speciaal voor het project werd gemaakt: http://youtu.be/2S9Q0rpQE2w   « Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 23-05-2013 om 10:19 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN