Entertainmentnieuws

Gangs of Britain op Crime & Investigation

Gangs of Britain op Crime & Investigation

Spandau Ballet's Gary en Martin Kemp presenteren samen Gangs of Britain. Deze gloednieuwe serie volgt de broers tijdens hun bezoek aan verschillende regio's in Groot-BrittanniŽ, waarbij ze de bendecultuur van nu en vroeger verkennen, exclusief voor Crime & Investigation Network.

In elke aflevering bezoeken Gary en Martin een specifieke Britse regio waar zij de verhalen onderzoeken van een hedendaagse en een vroegere bende. Via interviews, archiefmateriaal en meeslepende reconstructies ontdekken ze dat bloedlijnen, criminele activiteiten, kleding, religie, nationaliteit, wapenkeus en gevangenissen voor bendes in het Victoriaanse en Edwardiaanse Engeland net zo belangrijk waren als nu.

De broers werden bekend om de manier waarop ze in 1990 de Kray broers portretteerden in de gelijknamige film, maar Gangs of Britain is hun eerste op ware feiten gebaseerde tv-werk als duo. In elke uitzending verweven ze de verhalen van een moderne en een historische bende uit een grote Britse stad. De serie start in Glasgow en bezoekt aan Liverpool, Manchester, Birmingham, Londen en Sheffield.

Gary neemt de verhalen uit het verleden voor zijn rekening en verhaalt daarbij over buitengewone gevallen van moord, ondeugd, diefstal en afpersing door de criminele bendes die Groot-BrittanniŽ teisterden van de 19e tot het midden van de 20e eeuw. Van de lange franjes, zijden halsdoeken, punthoeden en houten klompen van de tiener-Scuttlers uit Manchester tot de Teddy Boy "Edwardian" look van de Londense Elephant Boys-bende. De serie bezoekt beruchte monumenten en interviewt historici en deskundigen om bewijsmateriaal en archiefmateriaal op te sporen en aaneen te knopen die samen een unieke, onbekende kaart creŽert van het Britse bendeleven.

Martin verdiept zich intussen in meer eigentijdse bendes met nog levende leden, en in slachtoffers die kunnen navertellen wat er de afgelopen jaren is gebeurd. Hij ontmoet politiemensen, deskundigen, leden en ex-leden van een aantal van de meest beruchte bendes uit de regio. Van de Burger Bar Boys tot de Kings van Old Kent Road, wisselt Gangs of Britain archiefbeelden af met reconstructies. Intussen wordt verwezen naar Gary's historische thema's, om zo een fascinerend beeld te creŽren van de duistere keerzijde van het Verenigd Koninkrijk.

Vanaf 23 mei iedere donderdag om 22:30 op Crime & Investigation Network« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 23-05-2013 om 12:41 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN