Entertainmentnieuws

Start opnames komedie ‘Ik geloof in mij’ van Pieter Kramer en Don Duyns

Start opnames komedie ‘Ik geloof in mij’ van Pieter Kramer en Don Duyns
Van 20 juni t/m 17 juli zijn in Limburg de opnames van Ik geloof in mij, een komedie van regisseur Pieter Kramer en scenarist Don Duyns met Arjan Ederveen, Plien van Bennekom, Bianca Krijgsman en Romijn Conen. De Telefilm, een productie van Hazazah Pictures en Orange Film, wordt begin 2014 door de VPRO op televisie uitgezonden.

Bij de jaarlijkse talentenjacht voor jongeren staat heel Bannebroek op zijn kop. De vrienden Max en Willy doen mee met een goochelact. Belangrijke tegenstanders zijn de streberige Franklin en Laura, het meisje op wie Max heimelijk verliefd is. Kapper Jos is de organisator. Hij moet ervoor zorgen dat de wedstrijd eerlijk verloopt en de jury goed werk verricht. Terwijl de talentenjacht vordert, loopt de spanning op. Ook tussen de twee vrienden is het niet meer zoals vroeger. De jury vertelt Max dat hij beter alleen door kan gaan. Als hij ook nog denkt dat Laura voor hem kiest, laat hij Willy vallen. Franklins moeder bewerkt intussen op haar manier de jury, de andere ouders zetten hun kinderen onder druk en Jos voert diepe gesprekken met de afvallers.
 
Als de finale nadert, staat Max voor belangrijke keuzes. Kiest hij voor zichzelf ten koste van zijn vriendschap met Willy? Vindt hij een manier om Laura te veroveren en tegelijk de winnende act op te voeren? En is zijn talent wel zo groot dat het de (financiële) offers van zijn ouder rechtvaardigt? Tijdens de finale blijkt Willy verdwenen. Max moet tonen uit welk hout hij is gesneden. Kiest hij voor roem of vriendschap? Voor het juichen van zijn ouders of de glimlach van zijn makker?
 
Ik geloof in mij is een licht absurde film over de licht absurde wereld van vandaag. De komedie van de makers van Lang en gelukkig toont in het klein wat er in Nederland aan de hand is. Alles lijkt een wedstrijd geworden. Talent wordt al jong gedwongen professioneel te zijn. Roem lijkt voor kinderen en hun ambitieuze ouders belangrijker dan een evenwichtig bestaan.
 
Rory, Lars, Imme en Pepijn vertolken Max, Willy, Laura en Franklin. Verder spelen onder anderen Arjan Ederveen, Bianca Krijgsman, Romijn Conen, Plien van Bennekom, Patrick Stoof, Dick van den Toorn, Rogier Philipoom, George van Houts, Laus Steenbeeke, Loes Schnepper, Ruben van der Meer, Beppe Costa en Ralf Machenbach, de winnaar van het Junior Songfestival 2009.

« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 14-06-2013 om 10:01 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN