Entertainmentnieuws

Infi bouwt tweede scherm RTL Late Night

Infi bouwt tweede scherm RTL Late Night

 Het nieuwe televisieseizoen is weer begonnen en er wordt weer hard gestreden om de gunst van de kijker. Ruim vijf jaar na het het legendarische 'Barend en van Dorp' komt RTL eindelijk weer met een talk show op de late avond: Late Night Live met Humberto Tan. Infi bouwde in opdracht van RTL Nederland voor deze talkshow de Second Screen applicatie, waarmee Humberto tijdens de uitzending de dialoog aangaat met de gebruiker.

In hartje Amsterdam ontvangt Humberto Tan iedere werkdag tussen 22.30 uur en 23.30 uur bijzondere gasten uit de wereld van entertainment, sport en politiek, die midden in het nieuws staan. Live vanuit Hotel American, bovenop het nieuws, met genoeg ruimte voor een vrolijke noot, pittige opinies én het persoonlijke verhaal.

Voor het eerst kan de kijker dagelijks de interactie aangaan tijdens een live talkshow. Het Nederlandse publiek speelt thuis voor de buis een prominente rol in het verloop van de show. Sidekick Luuk Ikink houdt gedurende de show de publieke opinie op het second screen nauwkeurig in de gaten. De kijker kan via het second screen rechtstreeks vragen stellen aan de gasten en heeft bovendien de mogelijkheid om zijn opinie te delen door te stemmen op stellingen over de besproken actualiteit. Daarnaast is er een mogelijkheid extra achtergrondinformatie over de gasten en de besproken actualiteiten te bekijken.

Infi realiseerde voor RTL Nederland deze second screen applicatie. Zoals altijd betrof het een opdracht met een korte doorlooptijd en een strakke deadline: we hadden maar weinig tijd om de applicatie te bouwen.

Maar, daarnaast zijn er unieke eisen als een software product voor live-televisie wordt ingezet. Deadlines zijn keihard en schaalbaarheid en betrouwbaarheid zijn belangrijker dan ooit: als de uitzending op jouw software vertrouwt, kun je het niet laten afweten. Vanwege het grote publiek was een belangrijke eis verder dat de applicatie correct functioneerde op een breed scala aan apparaten, van gloednieuwe MacBoook tot aan drie jaar oude Android smartphones.

Een uitdagende klus dus, maar we zijn trots op het eindresultaat! Een mooi vormgegeven en soepele applicatie, die elke uitzending zonder problemen wordt ingezet. Technisch is de applicatie aan de achterkant gebouwd in .NET, met aan de voorkant angular.js en Sass. Hosting vindt plaats op het Azure cloudplatform van Microsoft om optimale schaalbaarheid te garanderen.« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 06-09-2013 om 13:38 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN