Hardware

LG onthult op de IFA 2013 de Gallery OLED TV

LG onthult op de IFA 2013 de Gallery OLED TV
LG Electronics onthult op de IFA 2013 in Berlijn haar nieuwste OLED TV, de Gallery OLED TV (model 55EA8800). Dit meesterwerk is een stijlvolle toevoeging aan LGs toonaangevende OLED TV line-up. Het nieuwe model beschikt over een mooi vormgegeven lijst waarin krachtige Canvas Speakers stijlvol zijn weggewerkt. De Gallery OLED TV is flinterdun en wordt aan de muur bevestigd: een ware eyecatcher voor in de huiskamer.
 
Met de Gallery OLED TV en de Curved OLED TV daagt LG de status quo uit. Deze prachtig ontworpen en ontwikkelde producten zijn een duidelijk voorbeeld van ons vermogen om vooruit te denken" zegt Frans Hulshof, commercieel directeur LG Benelux. "Wij willen mensen verbazen, inspireren en een glimlach op de gezichten toveren. Of kortom: een lifes good gevoel geven.
 
De televisie wordt een kunstwerk met Canvas Speakers         
Net als echte kunstwerken is het 55-inch beeldscherm van de Gallery OLED TV omkaderd met een prachtig vormgegeven lijst. Slim verborgen in de lijst zit een 2.2 kanaals geluidssysteem met LGs nieuwste Canvas Speakers. Dankzij de Canvas Speakers geeft de Gallery OLED TV een rijk en vol geluid en zorgt hierdoor voor de ultieme kijkervaring. Daarnaast hoef je voor het bezichtigen van de meesterwerken van kunstenaars als Vincent van Gogh en Paul Gauguin in het vervolg de deur niet meer uit, want via de Gallery Mode waan je je haast in een echt museum. Deze functie zorgt ervoor dat je hoge-resolutie digitale afbeeldingen van schilderijen levensecht kunt bekijken op de Gallery OLED TV. Ook kan je via de Gallery Mode heel eenvoudig een slideshow van je favoriete fotos laten zien.
De Gallery OLED TV kan worden aangesloten op een eigen geluidssysteem, waardoor de televisie ook zonder het frame aan de muur kan worden opgehangen.
 
Oneindig contrast met LGs secret ingredient
Het indrukwekkende contrast van LGs OLED tvs wordt bereikt doordat de OLED pixels individueel verlicht worden en de reactiesnelheid honderd keer sneller is dan die van LED televisies. De OLED technologie van LG beschikt over een secret ingredient om een perfecte beeldkwaliteit te realiseren: de 4-Color Pixel. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB), waardoor een breder kleurenpalet en lager energieverbruik bereikt wordt.
 
Bezoekers van de IFA hebben de kans om de Gallery OLED TV alvast in het echt te zien op de LG stand in hal 11.2. Binnenkort zal LG de adviesprijs bekendmaken en in welke landen de Gallery OLED TV te koop zal zijn.

« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 02-09-2013 om 09:53 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN