Medianieuws

BravaNL geeft wildcard Grachtenfestival weg

BravaNL geeft wildcard Grachtenfestival weg

Op woensdag 9 januari 2013 vindt in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk een presentatieronde plaats voor het tiende Grachtenfestival Conservatorium Concours. Daarbij neemt cultuurzender BravaNL korte televisieclips op van studenten aan de Nederlandse conservatoria die op zondag 27 januari deelnemen aan de landelijke voorronde van het concours. De clips zijn voorafgaand aan de voorronde in week 3 en 4 te zien bij BravaNL. De kijkers mogen dan hun stem uitbrengen. De kandidaat met de meeste stemmen ontvangt een wildcard voor de finale.

Acht Nederlandse conservatoria vaardigen jaarlijks hun twee beste studenten af voor het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Tijdens de voorronde kiest een vakjury uit deze zestien jonge musici vijf kandidaten die doorgaan naar de finale op zondag 24 februari. De zesde finalist wordt dit jaar aangewezen door de kijkers van BravaNL. Tijdens de finale wordt gestreden om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Beide prijzen bestaan uit een optreden tijdens het Grachtenfestival 2013, dat plaatsvindt van 16 t/m 25 augustus. Daarnaast krijgt de winnaar van de Vakjuryprijs een special van 30 minuten op BravaNL.

BravaNL werkt al twee jaar intensief samen met het Grachtenfestival Amsterdam, een van de meest succesvolle klassieke muziekfestivals van Nederland. In 2012 telde het festival een recordaantal van 53.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Al sinds de eerste editie biedt het Grachtenfestival een podium aan jong muzikaal talent waarbij voor elk programma een passende, veelal historische, locatie wordt gezocht op of aan het water. Het op deze manier presenteren van jong talent en klassieke muziek is uniek in de wereld. Onderdeel hiervan is het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een uitgelezen kans voor studenten om zich te presenteren aan het grote publiek en voor Nederlandse conservatoria om te laten zien wat ze in huis hebben. Meer informatie is te vinden op www.grachtenfestival.nl.

De presentatieronde voor het Grachtenfestival Conservatorium Concours op woensdag 9 januari in Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk kan worden bijgewoond door publiek. De entree is € 5,-, meer informatie is te vinden op demeenthe.nl« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 12-12-2012 om 16:59 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN