Medianieuws

Meer schermen versterkt positie TV

Meer schermen versterkt positie TV
Consumenten kijken vaker online televisie dankzij de groei van het aantal tablets en smartphones en dankzij de toegenomen populariteit van TV apps. Dit is één van de uitkomsten het onderzoekTrends in Digitale Mediauitgevoerd door Intomart GfK in samenwerking met CEBUCO, GAU, PMA, RAB en SPOT.

Het aantal tablet gebruikers is gestegen tot 4,3 miljoen Nederlanders en het aantal bezitters van een smartphone is in december 2012 ruim 7 miljoen.TV wordt via steeds meer verschillende schermen geconsumeerd, 34% kijkt weleens via de laptop, 30% via de PC (desktop), 16% via de tablet en 9% via de smartphone. Een jaar geleden waren deze percentages voor de laptop en de PC vergelijkbaar maar voor de tablet en de smartphone waren deze toen aanzienlijk lager, respectievelijk 5% en 6%. Hoewel de groep tablet-kijkers niet de grootste groep is, zijn deze kijkers wel de meest frequente kijkers, zowal live als uitgesteld.

TV apps worden steeds populairder, zowel voor de tablet als de smartphone. Van de TV-apps worden achtereenvolgens YouTube, Uitzending Gemist en RTL XL het meets gedownload op de tablet. Voor de smartphone zijn dit achtereenvolgens YouTube, NOS en teletekst.

Het onderzoekTrends in Digitale Media isin december 2012 voor de vierde keer uitgevoerd. De steekproef afkomstig uit het GfK online panel bestaat uit 854 Nederlanders van 13 jaar en ouder die gebruik maken van internet en is representatief voor deze groep (87% van de bevolking 13+).


« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 17-12-2012 om 17:20 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN