Medianieuws

Samsung, Apple en Canon grote winnaars Tweakers Awards 2012

Samsung, Apple en Canon grote winnaars Tweakers Awards 2012
Samsung is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Tweakers Awards 2012-verkiezing. De fabrikant wist in vier categorieŽn zijn nominatie te verzilveren. Apple en Canon wonnen in drie categorieŽn. In totaal zijn er bijna 250.000 stemmen uitgebracht.

Tweakers organiseerde dit jaar voor de zesde maal de Tweakers Awards. Bij deze prestigieuze verkiezing brengen bezoekers van de website Tweakers.net hun stem uit op de in hun ogen beste producten en fabrikanten van het afgelopen jaar op het gebied van consumentenelektronica, computers, games en mobiele telefoons.

Bezoekers van Tweakers konden tussen 20 november en 12 december in diverse categorieŽn hun stem uitbrengen op het in hun ogen beste product. In totaal zijn er 27 categorieŽn waarbinnen op producten kon worden gestemd, variŽrend van laptops en processors tot televisies, compactcamera's, headphones en mobieltjes.

"Uniek aan deze verkiezing is dat bezoekers van Tweakers niet alleen hun stem hebben uitgebracht, maar ook verantwoordelijk zijn geweest bij het tot stand komen van het lijstje genomineerde producten", aldus Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.

"Bezoekers van Tweakers zijn bovengemiddeld geÔnteresseerd in elektronica en technologie. Zij volgen technologische ontwikkelingen op de voet en weten als geen ander welke producten een prijs verdienen. Het winnen van een Tweakers Award met de Tweakers-community als Ďvakjuryí maakt een uitverkiezing tot een belangrijke onderscheiding binnen de branche."

Samsung heeft met zijn Series 8-televisies, Galaxy S III-smartphone, 830 Series-ssd's en SyncMaster SA100-monitor gewonnen in respectievelijk de categorieŽn televisies, smartphone, ssd en monitor.

Apple heeft met zijn iPad gewonnen in zowel de categorie e-reader als tablet en met zijn MacBook Pro Retina 15" in de categorie beste laptop. Canon heeft zijn nominatie in de categorieŽn systeemcamera en dslr-camera om weten te zetten in winst.

Ook diverse andere bekende fabrikanten hebben een Tweakers Award in de wacht gesleept. Zo won Logitech in de categorieŽn beste pc-speakerset en beste headphone en won Microsoft in de categorieŽn beste besturingssysteem (Windows 7) en beste beveiligingssoftware (Security Essentials).

Asus, Google, Harman Kardon, Intel, Sony, Synology en TP-Link hebben hun nominaties in de respectievelijke categorieŽn moederbord, browser, receiver, processor, compactcamera, nas-opslag en netwerkapparaat eveneens weten om te zetten in winst.

Provider Ziggo heeft gewonnen in de categorie internetprovider én tv-aanbieder; Vodafone in de categorie mobiele operator. Battlefield 3 is verkozen tot beste game, terwijl Bol.com tot slot is verkozen tot beste webwinkel.

« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 17-12-2012 om 17:24 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN