Medianieuws

Telenet lanceert mobiel bellen op rekening van de vaste lijn

Telenet lanceert mobiel bellen op rekening van de vaste lijn
Telenet is van start gegaan met de pilootfase van Triiing, een innoverende app die mobiele telefonie via internet mogelijk maakt. Triiing is een app waarmee je belt met je smartphone, via elk WiFi-netwerk, naar alle mobiele en vaste nummers aan de tarieven van je vaste lijn van Telenet. Ideaal dus om in binnen- en buitenland goedkoop te bellen, want in de daluren bel je dan gratis.

Triiing is de eerste stap van Telenet in het aanbieden van mobiele Voice Over IP-diensten. Het product staat momenteel nog in zijn kinderschoenen, alle inbreng van klanten die het willen uittesten is meer dan welkom. Vanaf heden is Triiing al beschikbaar voor iOS in de App Store. Andere besturingssystemen zullen later nog volgen, ook in pilootfases.
 
Mobiel bellen via internet met de voordelen van een vaste lijn
Als je Triiing wil gebruiken moet je beschikken over een vaste lijn van Telenet (Freephone Europe-abonnement). Je belt dan ook aan de voordelen en tarieven van je vaste lijn. Dit betekent dus dat je gratis belt op weekdagen na 16 uur, in het weekend en op feestdagen naar alle Belgische nummers en Europese vaste nummers. Zo bespaar je op de belminuten die in je mobiele bundel zitten. Omdat je Triiing kan gebruiken op eender welk draadloos WiFi-netwerk bel je ook in het buitenland heel voordelig.
 
Naar alle vaste en mobiele nummers
Een groot voordeel ten opzichte van andere mobiele Voice Over IP-diensten is dat je correspondent de app niet nodig heeft. Je belt hem op zijn vertrouwde nummer. Hij heeft zelfs geen smartphone nodig en hoeft niet online te zijn. Zo bel je gemakkelijk naar vaste en mobiele nummers. Per vaste lijn kunnen twee gezinsleden de Triiing-app downloaden. Hierdoor kunnen drie personen tegelijkertijd bellen op rekening van de vaste telefoon (twee via app en een via de vaste telefoon).
 
Ook voordelig vanuit het buitenland
Omdat je Triiing kan gebruiken op eender welk draadloos WiFi-netwerk bel je ook in het buitenland heel voordelig. Je kan dan vanuit je hotel bijvoorbeeld het thuisfront op de hoogte houden, aan de voordelen en tarieven van de vaste lijn.
 
Alle suggesties en opmerkingen zijn welkom
Met de pilootfase van Triiing zet Telenet de eerste stap in het aanbieden van mobiele VOIP-diensten. Telenet wil Triiing voortdurend verbeteren. Klanten kunnen de app vandaag uittesten op iOS en hun opmerkingen of suggesties delen via de Telenet-twitteraccount of facebookpagina. Andere besturingssystemen zullen ook in een pilootfase later nog volgen. Android-gebruikers kunnen zich alvast inschrijven via www.telenet.be/triiing om als eerste hun Triiing app te testen.


« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 09-05-2013 om 15:45 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN