Medianieuws

Weer vertrek bestuurder bij Telenet

Weer vertrek bestuurder bij Telenet
Jan Vorstermans, Chief Operating Officer, gaat na tien jaar weg bij Telenet. Vorstermans begon zijn loopbaan in het Executive Team bij de Telenet Groep in februari 2003 als Senior Vice President Technology, Engineering and Network Operations. 

Op 10 oktober 2010 werd hij Chief Operating Officer van de Telenet Group. Jan Vorstermans gaf zelf aan na tien jaar een nieuwe weg in te willen slaan. Hij wil zijn ervaring aanwenden om via een eigen bedrijf jonge ondernemers te begeleiden in hun opstartfase. 

Jan Vorstermans geeft toelichting bij zijn vertrek: "Ik heb de afgelopen tien jaar zeer graag bij Telenet gewerkt. Ik heb het bedrijf mee zien groeien en ben trots op wat we de afgelopen jaren hebben verwezenlijkt voor onze klanten. Als hoofd van Technology & Infrastructure en als COO heb ik mijn ervaring ten volle kunnen aanwenden voor de ontwikkeling van innovatieve producten als Yelo TV of KING en KONG. Ik wil al mijn collega's bij Telenet bedanken voor de afgelopen tien jaar. Ik kijk er nu naar uit om de kennis en ervaring die ik heb opgedaan door te geven aan jonge ondernemers."

John Porter, CEO Telenet, zei in een reactie op het vertrek: "Ondanks het feit dat we elkaar nog maar recent ontmoetten, heb ik kunnen vaststellen dat Jan als COO van Telenet en als hoofd van de Networks & IT organisatie een zeer grote bijdrage geleverd heeft aan het succes van Telenet. Hij heeft bewezen hoe veelzijdig zijn kennis en kunde is in onze industrie. Wij zijn blij met de inbreng die hij de afgelopen jaren heeft gehad binnen Telenet. Zijn keuze om via een eigen bedrijf jonge ondernemers te begeleiden in hun opstartfase zal ongetwijfeld goed onthaald worden. Wij danken Jan voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren en wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging."
Jan Vorstermans verlaat het bedrijf effectief op 31 juli 2013. De verantwoordelijkheden van Jan Vorstermans worden ontdubbeld. 

Aan het hoofd van de Information Technology afdeling komt Veenod Kurup. Veenod is van Maleisische afkomst en heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij is een specialist in de kabelindustrie en heeft de afgelopen veertien jaar diverse functies opgenomen in IT, Operaties en Engineering bij Cox Communications Inc. Hij komt van Gandeeva, een gereputeerd technologie consultancy bedrijf dat onder andere ook LGI op zijn internationale klantenlijst heeft staan. Zijn affiniteit met telecommunicatie, zijn brede technologische kennis, strategische visie en sterke leiderschapskwaliteiten maken van hem de ideale kandidaat om het IT team te leiden.

Geert Van Hove, momenteel Chief Information Officer bij Telenet, zet een nieuwe stap in zijn carrière en wordt Vice President Business Transformation bij LGI corporate.

 Telenet zoekt nog naar de invulling van de positie van Chief Technology Officer.

Veenod Kurup en de nieuw aan te stellen CTO zullen deel uitmaken van het Executive Team van Telenet. 


« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 13-05-2013 om 12:25 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN