Medianieuws

Baptiest Coopmans nieuwe directeur UPC Nederland

Baptiest Coopmans nieuwe directeur UPC Nederland
Baptiest Coopmans (48) is door moederbedrijf Liberty Global benoemd tot algemeen directeur van UPC Nederland. Hij volgt Robert Dunn (46) op, die benoemd wordt tot CFO van het Britse kabel- en mediabedrijf Virgin Media na afronding van de overname door Liberty Global die naar verwachting in juni zal plaatsvinden.

De heer Coopmans heeft diverse internationale managementposities bekleed en heeft uitgebreide ervaring in zowel de telecom- en consumentenmarkt. Hij was o.a. lid van de Raad van Bestuur van KPN N.V. van 2006 tot 2012 en actief als Managing Director KPN Nederland en Managing Director Consumentenmarkt. Voor 2006 was hij actief in diverse functies bij Unilever. In zijn rol bij UPC zal de heer Coopmans rapporteren aan Diederik Karsten, Executive Vice President van Liberty Globalís European Broadband Operations.

Robert Dunn, sinds januari 2011 Managing Director van UPC Nederland, zal bij Virgin Media de huidige CFO Eamonn OíHare opvolgen, die heeft besloten de onderneming te verlaten. De heer Dunn zal rapporteren aan Tom Mockridge, die vorige week werd aangekondigd als de nieuwe CEO van Virgin Media. De heer Dunn heeft verschillende senior managementposities bij Liberty Global vervuld. Tot eind 2010 was hij ruim vier jaar Managing Director van UPC Ireland en van 2000 tot 2006 werkte hij voor moederbedrijf Liberty Global, als Chief Financial Officer voor Libertyís Europese kabeldivisie  in Amsterdam.

Diederik Karsten: "We zijn erg enthousiast dat Baptiest het roer bij UPC Nederland overneemt. Baptiest staat bekend als een ondernemende en communicatief sterke leider. Hij is maatschappelijk actief en geŽngageerd en zet zich in om zich te verbinden met klanten, medewerkers, professionals en overheden, Hij brengt een schat aan ervaring mee die hij heeft opgedaan in zeer concurrerende markten, onder andere bij KPN, in een periode waarin het bedrijf haar marktpositie in de tv-markt uitbreidde. Hij was o.a. verantwoordelijk voor een grote kwaliteitsverbetering van de dienstverlening.

Wij zijn Robert Dunn daarnaast grote dank verschuldigd voor zijn rol bij UPC Nederland en voor de manier waarop hij UPC in de afgelopen twee en een half jaar naar een volgende fase in haar bestaan heeft geleid. Met zijn brede managementervaring in financiŽn en kennis van de kabeltelevisie en breedbandmarkten is hij de uitgelezen opvolger voor de CFO-positie bij Virgin Media in de grote en uitdagende Britse markt.Ē

« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 15-05-2013 om 10:36 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN