Medianieuws

Astra ziet bereik op 23.5° Oost groeien

Astra ziet bereik op 23.5° Oost groeien
Het bereik van de Astra 23.5° Oost positie in Nederland is een belangrijke mijlpaal gepasseerd: dankzij een groei naar 570.000 satelliethuishoudens is inmiddels 93% van alle Nederlandse satelliethuishoudens in staat zowel de Astra 23.5° Oost 19.2° als de Astra 23.5° Oost 23.5° positie te ontvangen. Dit staat in de jaarlijkse Satellite Monitor, een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van satellietbeheerder SES.

Astra 23.5° Oost 23.5° Oost werd eind 2006 geďntroduceerd als nieuwe satellietpositie voor de Benelux, naast de bestaande Astra 23.5° Oost 19.2° Oost positie. Om de gelijktijdige ontvangst van beide posities mogelijk te maken via een kleine schotelantenne, werd de zogenaamde Astra DUO LNB (‘dubbele kop’) ontwikkeld. De snelle groei van het bereik van Astra 23.5° Oost 23.5° Oost is te danken aan de aanwezigheid van de regionale omroepen en het ruime HD-aanbod van CanalDigitaal, waaronder alle landelijke zenders en een brede keur aan thema- en premium-kanalen. Via de Astra 19.2° positie is een groot aanbod gratis HD-zenders te ontvangen, waaronder alle Duitse landelijke en regionale zenders.

SES Satellite Monitor toont bovendien dat 420.000 Nederlandse huishoudens Astra-satellietontvangst gebruiken voor het kijken en luisteren naar Nederlandse zenders in camper, caravan of vakantiehuis. De groeiende populariteit van ASTRA-satellietontvangst voor recreatief gebruik heeft alles te maken met het grote aanbod aan HD-zenders. Dit verklaart tegelijkertijd de snelle afname van het aantal Digitenne-gebruikers onder caravan- en camperbezitters.

Recreatieve gebruikers van satellietontvangst kunnen bovendien gebruik maken van breedband internet via de Astra-satelliet, in Nederland aangeboden door Hertzinger (hertzinger.nl). Binnen een groot deel van Europa, waaronder heel Nederland, kan dit inmiddels al bij snelheden van 20 Mbps. Deze oplossing is bovendien zeer geschikt om buitengebieden op korte termijn en tegen betaalbare kosten van breedband internet te voorzien. In de provincie Friesland is hiertoe onlangs een motie aangenomen.

Bill Wijdeveld, Managing Director voor SES in de Benelux: "Voor liefhebbers van een breed en gevarieerd aanbod aan HD-zenders, thuis en op vakantie, blijft satellietontvangst veruit de aantrekkelijkste oplossing. Dankzij de continue uitbouw van onze satellietvloot kunnen wij – in tegenstelling tot andere infrastructuuraanbieders – flexibel capaciteit bijschakelen voor nieuwe HD-zenders. Dit biedt ons ook de ruimte om als eerste Nederlandse aanbieder met UltraHD uitzendingen van start te gaan. In dat opzicht is en blijft satelliet het ideale broadcast medium.”« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 27-05-2013 om 13:09 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN