Medianieuws

NOS lanceert eerste iPad-app

NOS lanceert eerste iPad-app
Na de succesvolle introductie van de NOS app voor smartphones, is de NOS app vanaf nu ook beschikbaar voor iPad. De app is direct op je iPad te downloaden via http://nos.nl/app of de Apple App Store. 

De belangrijkste kenmerken van de NOS app voor de iPad zijn de overzichtelijke vormgeving en de focus op video. De NOS heeft een groot en uniek aanbod aan videoís die je via de app snel en makkelijk kunt bekijken. Er is bewust gekozen voor een stijl die eenvoud en rust uitstraalt, zodat je overzichtelijk kunt navigeren tussen de verschillende categorieŽn. Het design volgt de vormgeving van de smartphone apps. Er zijn drie hoofdcategorieŽn: uitzendingen, nieuws en sport. De app werkt in portrait stand (staand) en landscape (liggend). 

De nieuws- en sportpaginaís zijn opgebouwd uit drie delen. Bovenaan staat altijd het laatste nieuws. Als je een artikel opent dan vult dit volledig uit in het scherm en in het carrousel boven het artikel staat gerelateerde video. Onder de artikelen op de nieuws- en sportpagina's vind je een reeks met de meest bekeken video's van die dag. Zo kun je snel zien welk nieuws die dag online de meeste aandacht trekt. Daaronder volgt een lijst met nog meer artikelen voor als je iets op wilt zoeken of verder terug wilt gaan in tijd. 

Onder ĎUitzendingení vind je de laatste NOS Journaals, NOS Sportjournaals, NOS Studio Sport en de laatste uitzending van Nieuwsuur, NOS Jeugdjournaal, NOS op 3, NOS op 3 nieuwsflits en het Nieuws in 60 seconden. Ook Journaal 24, Politiek 24 en livestreams kun je via dit menu-item volgen. Bij grote nieuws- en sportevenementen, zoals de Tour de France wordt er een nieuwe nieuwscategorie toegevoegd. 

Volgende stap
Lara Ankersmit, Hoofd NOS Nieuwe Media over de roadmap vanaf nu: "De huidige NOS iPad app is een eerste versie. De app zal geregeld worden geŁpdate met functionele en technische verbeteringen. Wij ontwikkelen voortdurend door. Van de mobiele apps worden de NOS app en de Teletekst app het meest gebruikt. Met alle apps bereiken we gemiddeld 2,5 miljoen mensen en dit aantal groeit. Ik verwacht dat de iPad app daar een belangrijke bijdrage aan gaat leveren.Ē « Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 11-06-2013 om 10:34 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN