Medianieuws

Telenet lanceert 'TV met een kaartje'

Telenet lanceert 'TV met een kaartje'
Telenet kondigt vandaag de lancering van zijn nieuwe televisieproduct, 'TV met een kaartje' aan. Door een CI+ module met smartcard in zijn tv-toestel te plaatsen, kan de klant televisie kijken in digitale beeld- en geluidskwaliteit, zonder decoder of extra kabels. Zappen gebeurt met de afstandsbediening van de tv. Kabeltelevisieklanten kunnen op deze manier hun zenderaanbod op een eenvoudige wijze uitbreiden tot het digitale basisaanbod. 

Door deze dienst aan te bieden, benut Telenet de CI+-technologie die in de meest recente televisietoestellen standaard aanwezig is. Voor klanten die meer geavanceerde functies willen zoals de TV-theek en het opnemen van programma's, blijft de Digicorder het ideale toestel. 'TV met een kaartje' zal beschikbaar zijn vanaf 24 juni en kost eenmalig €69. 

Op 24 juni lanceert Telenet 'TV met een kaartje', een nieuw product waarmee het bedrijf gebruik maakt van de CI+technologie die in de meest recente televisietoestellen standaard aanwezig is. CI+ staat voor 'Common Interface Plus' en is een technologie om digitale tv te kijken zonder een decoder. De klant hoeft alleen maar de CI+ module met smartcard van Telenet in de daarvoor voorziene opening aan de zijkant of achterkant van zijn televisietoestel te plaatsen om televisie te kijken in digitale beeld- en geluidskwaliteit. Er komen geen extra kabels of hardware aan te pas. Zappen gebeurt met de afstandsbediening van het televisietoestel. 
 
Met 'TV met een kaartje' geniet de klant van hetzelfde uitgebreide zenderpakket als digitale kijkers, bestaande uit 75 zenders waarvan een groot aantal in HD. Het is ook mogelijk om extra zenderpakketten als PRIME of Sporting Telenet te bestellen. Daarnaast is er een elektronische programmagids beschikbaar die 2 dagen vooruit kijkt. Klanten die gebruik maken van 'TV met een kaartje' kunnen geen programma's pauzeren of opnemen via de CI+module. En gezien de CI+module niet interactief is, kunnen zij ook geen programma's en films uit de TV-theek opvragen. Daarvoor blijft de Digicorder het ideale toestel, dat voor €8,20 per maand te huur wordt aangeboden.
 
Inge Smidts, sr VP Residential Marketing: "We vinden het belangrijk om ons televisieproduct af te stemmen op maat van de klant. Zo werd voor onze digitale televisieklanten sinds kort het innovatieve Yelo TV gelanceerd. Met 'TV met een kaartje' komen we tegemoet aan kabeltelevisieklanten voor wie de vele functionaliteiten van digitale tv een drempel zijn. Ook voor wie zijn extra televisietoestel, bijvoorbeeld in de slaapkamer, graag op een voordelige manier wil uitbreiden met meer zenders, is 'TV met een kaartje' zeer geschikt. Klanten lieten ons al eerder weten dat ze de CI+ technologie van hun televisietoestel graag wilden benutten. We spelen met 'TV met een kaartje' in op deze behoefte van de klant." « Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 13-06-2013 om 11:26 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN