Medianieuws

UPC start test met wifi-netwerk in Zutphen

UPC start test met wifi-netwerk in Zutphen
Op 1 juli start UPC in Zutphen met het testen van een wifi-netwerk speciaal voor haar internetklanten. UPC zet op die datum de publieke wifi-functionaliteit op haar draadloze modems in Zutphen aan. Internetklanten van UPC uit de gemeente kunnen dan eenvoudig en veilig via dit wifi-netwerk met hun mobiele apparaten het internet op, wanneer zij bij elkaar op bezoek zijn. UPC informeert haar klanten in Zutphen in de aankomende dagen over de test.

UPC wil juist in Zutphen ervaring opdoen met de dienst, vanwege het grote aantal klanten dat beschikt over een draadloos modem van UPC. De test zal zich met name richten op de gebruikservaring en de technische werking van het wifi-netwerk. De resultaten gebruikt UPC uiteindelijk om de dienst in heel haar verzorgingsgebied aan haar internetklanten aan te kunnen bieden.

De dienst is eenvoudig in gebruik. Nadat klanten het registratieproces voor de dienst hebben doorlopen en zij hun mobiele apparaten hebben ingesteld, kiezen deze het wifi-netwerk van UPC wanneer dit beschikbaar is. Aangezien de dienst zonder extra kosten wordt aangeboden, kunnen klanten besparen op hun databundel voor smartphone of tablet.

Internetklanten hoeven met deze dienst niet langer hun eigen wachtwoorden te delen om andere internetklanten van UPC draadloos toegang te bieden tot het internet. Het wifi-netwerk is geheel gescheiden van het wifi-signaal voor privégebruik. Dat maakt de dienst veilig.

Op één modem kunnen tot drie gasten tegelijkertijd inloggen. Er is geen waarneembare invloed van het publieke wifi-netwerk op de internetsnelheid van de aanbiedende klant.

Klanten met een draadloos modem die de dienst liever niet aan hun gasten willen aanbieden, kunnen hun modem hiervoor eenvoudig afmelden. Zij kunnen dan echter zelf ook geen gebruik maken van het wifi-netwerk dat UPC vanaf 1 juli test. UPC klanten in Zutphen ontvangen in de aankomende dagen informatie over de test, het instellen van apparaten en hoe zij zich kunnen aan- en afmelden.


« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 21-06-2013 om 11:30 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN