Medianieuws

Regionale omroepen trekken 6 miljoen kijkers per week

Regionale omroepen trekken 6 miljoen kijkers per week
De regionale omroep is goed bekeken, zeer bekend en zeer gewaardeerd. 6 miljoen Nederlanders kijken per week naar de regionale omroep. De regionale programma’s bereiken iedere dag gemiddeld een kwart van de Nederlanders. Buiten het eigen zendgebied is het bereik het hoogst in de aangrenzende provincies.
 
Vrijwel iedereen kent de regionale omroep. In Brabant en Zeeland is er zelfs sprake van een 100% bekendheid. Gemiddeld kent 98% van de Nederlanders hun regionale omroep. 80% van de kijkers geeft de omroep een zeven of hoger. Tussen 18.00 en 23.00 uur, het tijdvak dat het meest tv wordt gekeken, is ook het best bekeken voor de regionale omroepen. Dit zijn de resultaten uit een onderzoek dat in opdracht van Stichting ROOS is uitgevoerd door Motivaction.
 
Gerard Schuiteman, directeur ROOS, noemt nog dat een groot deel van de kijkers jonger is dan 45 jaar (zo’n 43%) en dat de regionale omroepen ongeveer evenveel hoger als lager opgeleiden kijkers hebben, respectievelijk 23 en 25%. "Het publiek van de regionale omroepen is dus een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving.”
 
Het onderzoek is afgenomen onder 14.653 respondenten. Per provincie waren er ruim 1000 ondervraagden. De regionale omroepen weten door deze grote steekproef per regio zeer exact wat het bereik en de waardering is van hun omroep.
 
Naast televisie vinden de programma’s van de regionale omroepen hun weg ook naar het publieke via radio en online. Regionale radio is al jarenlang de best beluisterde zender in Nederland met zo’n 3 miljoen luisteraars per week. En de websites van de regionale omroepen worden momenteel zo’n 2 miljoen keer per dag bezocht.

« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 04-07-2013 om 14:39 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN