Medianieuws

Zenderwijzigingen in juli bij CanalDigitaal

Zenderwijzigingen in juli bij CanalDigitaal
Op dinsdag 9 juli stelt CanalDigitaal nieuwe zenderlijsten beschikbaar. Zowel de HD-zenderlijst als  de SD-zenderlijst wordt vernieuwd.  De satellietontvangers van M7 en Philips en een groot aantal andere merken/typen laden de zenderlijsten automatisch in. Met deze typen ontvangers heb je er dus geen omkijken naar. Bij andere ontvangers moet de zenderlijst handmatig worden ingeladen via het gebruikersmenu van de ontvanger. Op de website www.ikverhuismee.tv vind je informatie over het inladen van zenderlijsten voor diverse merken en typen ontvangers. 

Wat wijzigt er als je de nieuwe (HD- of SD-)zenderlijst inlaadt?

De ‘gewone’ digitale zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 (SD-zenders) zenden vanaf dinsdag 2 juli uit vanaf een nieuwe satellietfrequentie. Tot eind augustus vind je de RTL-zenders op zowel de oude als op de nieuwe satellietfrequentie. Op de oude frequentie verschijnt vanaf 9 juli wel geregeld een waarschuwingstekst in beeld over de verhuizing naar de nieuwe uitzendfrequentie. Zie je deze tekst in beeld, vernieuw dan handmatig je zenderlijst en de teksten zijn vervolgens verdwenen. 

Eind augustus stopt de doorgifte van RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 op de oude frequentie. De frequentiewijziging heeft dus uitsluitend betrekking op de gewone digitale RTL-zenders. De HD-versies veranderen niet van frequentie!

De zender TLC verhuist in de eerste week van juli naar de ASTRA-satelliet op 23,5 graden oost. Om deze satellietpositie te kunnen ontvangen, heb je een schotel met tenminste een ‘dubbele ontvangstkop’ nodig (DUO- of Triple-LNB).  Daarnaast heb je een HD-ontvanger nodig om naar TLC te kunnen kijken, omdat de zender voortaan in MPEG-4 wordt uitgezonden. TLC wordt tot eind augustus op zowel de oude als op de nieuwe frequentie doorgegeven, om je in de gelegenheid te stellen je apparatuur aan te passen. 

Om te testen of je over de juiste apparatuur beschikt, ga je naar: www.canaldigitaal.nl/wijziging2013.

De radiozenders Radio1, Radio2, Radio 3 (3FM), Radio4, Radio5 en Radio6, FunX en de Duitse radiozenders RTL1440 en RTL Radio wijzigen begin juli van frequentie. Tot eind augustus kun je deze radiozenders op zowel de oude als op de nieuwe frequentie beluisteren. Door je zenderlijst opnieuw in te laden, blijf je zonder onderbreking genieten van je favoriete radiozender(s).

De erotiekzenders DorcelTV en HustlerTV worden al geruime tijd zowel via twee verschillende frequenties doorgegeven. Eind augustus komt een einde aan de dubbele doorgifte van het signaal en zijn DorcelTV en HustlerTV uitsluitend nog op de nieuwe frequentie te ontvangen. Je hebt dan een HD-ontvanger nodig om te kunnen blijven kijken. 

Om te testen of je over de juiste apparatuur beschikt ga je naar: www.canaldigitaal.nl/wijziging2013.


« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 05-07-2013 om 16:08 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN