Medianieuws

KPN moderniseert wijkcentrales voor Interactieve TV

KPN moderniseert wijkcentrales voor Interactieve TV

KPN blijft investeren in zijn vertrouwde kopernetwerk. Nu zijn alle wijkcentrales zo gemoderniseerd zodat steeds meer Nederlanders via koper toegang krijgen tot snelle breedbanddiensten als VDSL en Interactieve TV. Om klanten overal en altijd het beste netwerk te kunnen bieden, blijft KPN constant investeren. Niet alleen in 4G en glasvezel, maar ook in het bestaande kopernetwerk. Inmiddels zijn alle wijkcentrales in Nederland gemoderniseerd.


De modernisering van de wijkcentrales in het kopernetwerk is enkele jaren gelden gestart. Belangrijkste reden was de groeiende populariteit van Interactieve TV van KPN. De 650 kleinere wijkcentrales moesten daarom versneld naar de hogere snelheidstechnologie VDSL worden aangepast. Dit gebeurde tegelijk met de installatie van ongeveer tweeduizend extra distributiepunten of buitenringen die hogere snelheden via koper dichterbij de klant brengen. Ook moet een technologie als pairbonding, het combineren van de bestaande koperen telefoonlijn met de parallel lopende ongebruikte reservedraad, de snelheid verhogen. Daarnaast is KPN onlangs gestart met vectoring, het onderdrukken van ruis op VDSL-lijnen, waarmee we een verhoging van de bandbreedte naar 100 Mbps op ons koperen netwerk hopen te bewerkstelligen.

 

De modernisering van de wijkcentrales was een langdurig gepland traject, maar door een incident versnelde dit in bepaalde regio’s. In de zomer van 2011 stortte door brand de zendmast van een partner van KPN in het Drentse Hoogersmilde ineen. Klanten konden hierdoor onder meer geen televisie kijken via Digitenne. Om hen zo snel mogelijk weer televisie te bieden, besloot KPN de wijkcentrales rondom de ingestorte zendmast in sneltreinvaart te moderniseren. In tien weken tijd werden veertig wijkcentrales klaargestoomd voor het leveren van Interactieve TV. Hierdoor konden onze klanten weer snel genieten van televisie en daarbij eventueel ook profiteren van hogere breedbandsnelheden via koper. Daarnaast zijn de ervaringen in dit sneltraject later weer gebruikt bij de modernisatie van wijkcentrales in andere lastige gebieden. Een echt geluk bij een ongeluk dus.« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 30-07-2013 om 15:38 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN