Medianieuws

RTL neemt meerderheid in Videoland VOD dienst

RTL neemt meerderheid in Videoland VOD dienst
RTL Nederland (RTL) neemt de leiding in het Nederlandse video on demand (VOD) landschap door de overname van Videoland. Het allround media- en entertainment bedrijf en The Entertainment Group (TEG) maken vandaag bekend dat RTL 65% van de aandelen van TEG verwerft. Onder deze deal vallen de on demand activiteiten van Videoland. TEG blijft zelfstandig opereren in de on demand videomarkt.

Bert Habets, CEO RTL Nederland: "Deze overname is voor ons een logische volgende stap in de ontwikkeling van ons on demand tv-aanbod. We zitten met RTL in een digitale transformatie. Het b-to-b verdienmodel gedreven door advertenties blijft voor RTL de belangrijkste bron van inkomsten. Tegelijkertijd zien we het b-to-c verdienmodel met betaaldiensten steeds harder groeien. Onze VOD en Ventures activiteiten zijn daar treffende voorbeelden van. In deze ontwikkeling zien we bovendien dat consumenten steeds bereidwilliger worden om voor het juiste aanbod te betalen. Daar spelen we met deze overname perfect op in.”

Arno Otto, MD Digital van RTL Nederland, vervolgt: "Videoland is nu nog een pay-per-view dienst. Dit najaar nog komen we met het eerste all-you-can-watch abonnement van Nederland, waarbij de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot films, premium series uit het buitenland en het beste van Nederlandse bodem. Onze intensieve investeringen in Nederlandse filmrechten en ook in de exploitatie van de rechten van onze Nederlandse en internationale series en programma’s betalen zich nu rechtstreeks aan de consument terug. Samen met ons VOD platform RTL XL is met deze overname ons aanbod ongeëvenaard op de Nederlandse markt.”

Co Mast, Algemeen Directeur The Entertainment Group, reageert: "Videoland is al de nummer 1 speler in de markt en met de kracht van RTL willen we de solide basis van Videoland verder uitbouwen. We worden nu al sterk geassocieerd met thuisconsumptie en met deze deal kunnen we de library van Videoland, die geldt als de grootste van Nederland, verrijken met alle RTL-succesnummers van televisie en het rijke filmaanbod dat RTL de afgelopen jaren heeft opgebouwd.”

De vernieuwde on demand-videodienst met de RTL-content komt in september 2013 beschikbaar via Videoland.com. De abonnementsvorm volgt dit najaar.« Terug naar het overzicht
Geplaatst op: 07-08-2013 om 07:36 uur, door: Persbericht

Reacties:

Laatste nieuws
Hardware
Zenderlijsten
 • UPC zenderlijst
  UPC zenderlijst
 • Ziggo zenderlijst
  Ziggo zenderlijst
 • CanalDigitaal zenderlijst
  CanalDigitaal zenderlijst
 • Glashart zenderlijst
  Glashart zenderlijst
 • KPN
  KPN